top of page

De toekomst

De Wissel krijgt splinternieuwe schoolgebouwen

* gelegen aan Nieuwe Buiten, naast kleuterschool De Vinkjes *

Ruim 10 jaar geleden deed lokaal bestuur Wuustwezel een subsidieaanvraag bij AGION (agentschap voor infrastructuur in het onderwijs) voor een grondige renovatie van de schoolgebouwen en speelplaats van Gemeenteschool De Wissel.  Vorig schooljaar werd de aftrap gegeven van het renovatieproject.

 

Het schoolteam actualiseerde hun schoolvisie en omschreef welk onderwijs ze nu en in de toekomst willen aanbieden.

Leerlingen gaven hun mening over sterktes van en groeikansen voor de huidige speelplaats en gebouwen. 

Een werkgroep die bestaat uit de directeur en een afvaardiging van leerkrachten en schoolbestuur ging op prospectie in het onderwijslandschap.

Dit alles werd samengelegd en zo kon onze droomschool worden voorgelegd aan het architectenbureau. 

De architecten ontwierpen op basis van deze input plannen waarin vergroening en ontharding van de site centraal stonden.  Sleutelwoorden als samenwerking, flexibiliteit en transparantie weerspiegelden in de architectuur en de inrichting van de gebouwen.

 

Tijdens dit proces kondigde een nieuwe opportuniteit zich aan.  Op de ruime, groene site van gemeenschapsschool De Vinkjes, gelegen aan Nieuwe Buiten te Wuustwezel en vlakbij onze school, bleken kansen te liggen om voor De Wissel een nieuwbouw te plaatsen.  Er vonden verkennende gesprekken plaats.  Mogelijkheden werden juridisch en financieel afgetoetst.

 

We kondigen nu officieel en heel tevreden aan dat het lokaal bestuur van Wuustwezel

splinternieuwe schoolgebouwen zal optrekken voor Gemeenteschool De Wissel op de site van het gemeenschapsonderwijs.  Op die manier kan de toekomstige infrastructuur zeer efficiënt en economisch gebruikt worden.  Leerlingen en leerkrachten zullen leren en leven in een rustige, veilige schoolomgeving met natuurlijke elementen.

 

De Wissel blijft haar huidige kwaliteit nastreven en zet het onderwijs volgens het vertrouwde pedagogisch project van het gemeentelijk onderwijs verder.  Op de gedeelde campus kan op termijn een wederzijdse versterking ontstaan van de gemeentelijke lagere school en kleuterschool De Vinkjes van het gemeenschapsonderwijs.

 

Nu deze knoop is doorgehakt, gaan het architectenbureau en de werkgroep snel weer aan de slag om de nieuwe Wisselgebouwen vorm te geven en de aanbesteding voor te bereiden.  We hopen op 1 september 2026 het schooljaar ‘in het nieuw’ te starten.

 

Weldra volgt een persbericht over dit nieuws.

Dankbaar uitkijkend naar de toekomst…

 

Lerarenteam * Schoolbestuur * Directie

Gemeenteschool De Wissel

plan toekomstige site.png
bottom of page